Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия: Скок в продажбите на книги за Втората световна война

11 октомври 2022, 11:57 часа • 1490 прочитания

След обявяването на "частична мобилизация" в Русия на 21 септември издателствата в страната отбелязват повишено търсене на книги за Втората световна война и нацистка Германия, съобщи "Коммерсант".

Най-търсена е книгата на професора от Оксфордския университет Никълъс Старгард "Мобилизираната нация. Германия 1939-1945", която представлява изследване за това как германците са възприемали войната, извършено въз основа на дневници и лична кореспонденция на гражданите от Третия райх. Продажбите на тази книга са скочили с 405% в някои книжарници. 

Сред другите търсени книги са тези на Павел Судоплатов, посветени на Втората световна война, сред тях е "Хроника на тайната война и дипломация - 1938-1941 година." и "Победа в тайната война. 1941-1945" на Николай Никулин.

От издателство "Бомбор" съобщават за ръст на продажбите на книгата на Джлуия Бойд "Записки от Третия райх." От издателство "Алпина" съобщават, че ръстът на книги, свързани с историята на Втората световна война е забелязан още след 24 февруари и се запазва и до момента. 

Като цяло, обаче, се наблюдава общ спад в продажбите, споделят издателите. 

Може ли тактическо ядрено оръжие да промени хода на войната в Украйна?

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес