Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В парламента на Албания замириса на бензин: Депутати се биха с полицията (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 15:46 часа • 732 прочитания

Депутати от албанската опозиция се сблъскаха с полицията на входа на парламента, съобщиха от македонската медия "Канал" 5.

Как се стигна до сблъсъците?

Припомняме, че 24 народни представители не бяха допуснати да влязат в албанския парламент. Те бяха наказани заради безредиците, които са създали преди около месец. 

Точно поради тази причина няколко часа преди пленарното заседание сградата беше оградена с метална ограда, а след това голям брой служители на Националната гвардия бяха разположени, за да попречат на наказаните депутати.

Някои отя тях обаче се опитаха да нахлуят. Депутатът Петрит Дода се сблъска физически с един от полицаите, докато Фламур Нока и Бледион Налбати се опитаха да пробият оградата.

В парламента хвърчаха столове и замириса на бензин

Междувременно в заседателната зала социалистите започнаха работата, а депутатите от опозицията, които успяха да нахлуят - блокираха оратора със столове.

Депутатка от опозицията хвърли в залата пиротехника и бутилка с течност, но охраната успя да неутрализира ситуацията навреме. Веднага след това председателят на парламента Елиза Спиропали изключи въпросната депутатка и други двама нейни колеги от заседанието.

Заради миризмата на бензин в залата, заседанието бе прекъснато със съобщение, че ще продължи. От съображения за сигурност не беше допуснато присъствието на медиите. ОЩЕ: Тирана ври и кипи: Протестиращи искат оставката на Еди Рама и мятат коктейли "Молотов" (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес