Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В окупирания Мелитопол руснаците кръщават улица на Даря Дугина

24 март 2023, 10:36 часа • 1878 прочитания

В окупирания украински град Мелитопол руските пълномощници ще кръстят улица на Даря Дугина - руската пропагандистка и дъщеря на ултранационалиста Александър Дугин. Това съобщава беларуската опозиционна телевизия NEXTA.

Дугина беше взривена в автомобила си на 20 август 2022 г. в Подмосковието.

Руските спецслужби бързо разплетоха случая и веднага обвиниха Украйна, което породи доста съмнения. Те първо обвиниха украинката Наталия Вовк, а след това и сънародникът ѝ Богдан Циганенко.

ОЩЕ: Играта със смъртта на Дугина: Къде издиша руската версия?

От ФСБ твърдят, украинецът е помогнал на заподозряната Вовк, като я е снабдил с фалшиви документи и номера на автомобилите на името на казахстанската гражданка Юлия Зайко, а също така е направил самоделната бомба в нает гараж в Москва.

Руските служби за сигурност твърдят, че Циганенко е бил част от украинска диверсионна група, че пристигнал в Москва транзитно през Естония на 30 юли 2022 г. и е напуснал територията на Русия ден преди самото убийство.

Украинският журналист Денис Казански тогава разкри, че съпругът на заподозряната и впоследствие обвинена Наталия Вовк - Андрей - е бил един от организаторите на сепаратисткия референдум в Донецка област, проведен през май 2014 г. Така че и тук версията на руснаците явно издиша.

ОЩЕ: "Ню Йорк Таймс": САЩ вярват, че част от украинските власти стоят зад убийството на Дугина

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес