Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Люксембург петиция срещу COVID ваксинацията на деца достигна до парламента

17 януари 2022, 18:01 часа • 3246 прочитания

На 12 януари в Камарата на депутатите на Люксембург беше проведен обществен дебат за ваксинацията на деца срещу коронавируса. Дискусията се състоя благодарение на обществената петиция „Спрете ваксините от типа генна терапия (COVID-19) върху нашите деца“, която премина необходимия праг от 4500 подписа за регламентирания период от 42 дни, между септември и октомври 2021 г.

Дейвид Георгиу, авторът на петицията, настоява „внедряването на нови генетични терапии“ да се осъществява само при условие, че балансът полза-риск е категорично в полза на ваксините. Всъщност това означава, че искането не е за пълна забрана, а преди всичко за предоставяне на твърди доказателства в подкрепа на ползите от ваксинацията.

В дискусията бяха поканени да се включат световноизвестни учени като Кристиан Перон и Люк Монтание, информира France Soir. Друг изследовател и специалист по РНК ваксините, Александра Анрион-Код, основателка на научния институт SimplissimA, също взе участие в дебата, за да защити своята позиция. Тя заяви, че в историята на съвременната медицина никога досега не сме виждали продукт, който да бъде тестван направо върху населението. Видео от изявлението си тя публикува в Туитър :

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес