Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Германия все повече мразят мюсюлманите

22 ноември 2023, 05:44 часа • 6055 прочитания

Министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Фезер призна, че Германия има проблем с ислямофобията, като обеща да предприеме по-решителни действия за борба с този проблем на фона на нарастващите заплахи и омраза срещу мюсюлманите.

"В Германия почти всеки втори човек се съгласява с ислямофобски изказвания и казвам това ясно, ние също имаме проблем с ислямофобията в Германия", заяви Фезер пред Германската конференция за исляма.

Обръщайки се към представителите на мюсюлманските общности и мигрантските организации, Фезер заяви, че правителството е наясно с проблема и проучва препоръките на експертите, за да предприеме нови мерки.

"За много мюсюлмани в Германия заплахата да станат жертва на антимюсюлманска атака се е превърнала в ежедневие. Това има катастрофално въздействие върху чувството за сигурност на хората, не можем да приемем това", заяви политикът от Социалдемократическата партия.

"Всички хора в Германия имат право да живеят в сигурност и да се радват на демократични свободи, което означава, че ще проявим нулева толерантност към враждебността към мюсюлманите, десния екстремизъм, антисемитизма, расизма и други форми на мизантропия", добави тя.

Мюсюлманските общности в Германия съобщиха за рязко увеличение на ислямофобските престъпления от омраза след ескалацията на конфликта между Израел и Хамас миналия месец, предизвикано от тенденциозното медийно отразяване на последните събития и пропагандата на крайно десни политици.

С население от над 84 млн. души Германия има второто по големина мюсюлманско население в Западна Европа след Франция. Сред близо 5,3 млн. мюсюлмани в страната 3 млн. са от турски произход, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Добри новини за Украйна: Германия с нов пакет военна помощ за над 1 млрд. евро 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес