Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Бавария арестувани трима косовари по подозрение за тероризъм

23 март 2016, 10:30 часа • 1867 прочитания

В Бавария по подозрение за връзки с терористична организация са арестувани трима косовари, пътуващи в кола с белгийска регистрация, съобщи Байерише рундфунк. Арестът е бил извършен, след като неизвестно лице е подало сигнала на баварската полиция. Ставало дума за планиран терористичен акт. В уточнение на източника на информацията се казвало, че става дума за двама албанци, пътуващи в сребрист автомобил.

Сигналът бил предаден за оценка на „Съвместния център по контратероризъм“ в Берлин.

Рано сутринта в сряда полицията на Розенхайм открила колата на магистралата Мюнхен-Залцбург и спряла за проверка автомобила. Без инциденти са задържани тримата пътуващи – двама братя и техен спътник на възраст между 36 и 46 г. Засега разследващите не намират връзка между задържаните и атентатите в Брюксел.

Задържаните се представили като работници в белгийска строителна фирма. За намерените в колата строителни планове на сграда албанците заявили, че те са на обект, на който работят. Откритите 10 000 евро били обяснени с намеренията за купуване на инструменти и автомобил. Засега полицията не може да установи дали казаното е истина. За единият от двамата братя имало заповед за издирване, тъй като изчезнал преди да бъде депортиран в Косово, предаде БГНЕС.

Тримата задържани са отведени в Мюнхен за разпити от специализираните институции по подозрение за подготовка за извършване на сериозно престъпление.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес