Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Унищожихме с "Кинжал" 4 F-16, чакаме западните медии да потвърдят, за да сме сигурни: Популярен руски източник

27 септември 2024, 10:38 часа • 5183 прочитания

"Въпреки съобщенията за унищожаването на няколко F-16 в Староконстантинов, за ефективността на атаката може да се съди след появата на сателитни снимки и други доказателства. В крайна сметка едва ли подобна загуба ще остане незабелязана в местното и западното медийно поле". Това знаково съждение се появи в известния руски военно-пропаганден канал "Рибар" - заради руската атака с ракети "Кинжал" (украинските ВВС съобщиха за 3 изстреляни ракети) от вчерашния 26 септември.

Припомняме, че "Рибар" е създаден и се поддържа от бившия говорител на руското военно министерство Михаил Звинчук. Той е лично награждаван от издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин и беше част от работна група за уточняване на правата по отношение на социални облаги на участващите във войната в Украйна руски военни - Още: Русия изстреля ракети "Кинжал" по Украйна - въздушна тревога във всички региони

Анализът на "Рибар" идва заради непотвърдени с нищо данни, че военното летище в Староконстантинов е ударено безпрепятствено. Всичко, което има като информация, е уж от местни източници - без снимки и видеокадри. Съответно, има твърдения за поразени 4 изтребителя F-16 - това отбелязва в отделна публикация кореспондентът на "Комсомолская правда" Александър Коц. Той напомня, че в Староконстантинов се разполагат Су-24, които носят западни ракети като Storm Shadow.

Още: Речно-сторено: САЩ даде ракети за F-16 на Украйна. Тръмп нападна Зеленски, че не искал мир

"Новата атака срещу летището показва последователност в унищожаването поне на инфраструктурата за разполагане на американските изтребители. Броят на съветските стоманобетонни конструкции на украинските летища все още е ограничен и когато те бъдат унищожени, ще бъде много по-трудно да се скрият F-16", заключва "Рибар".

375 млн. долара: Пентагонът дава най-голямата помощ за Киев от май

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес