Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна пуска руските военнопленници, но само ако майките им ги вземат лично от Киев

04 март 2022, 12:53 часа • 25781 прочитания

Украинските власти стартираха нова инициатива, според която пленените руски войници ще бъдат освободени щом майките им дойдат в Киев лично.

Преди дни Антон Герасченко - съветник на министъра на вътрешните работи обяви в социалните мрежи какво трябва да направят близките на пленените руснаци.

Моля ви да предадете тази информация на хилядите нещастни майки, рускини, чиито синове бяха заловени в Украйна. Какво трябва да направите, за да се върнете сина си от плен? 

"За да разберете дали синът ви е в плен или мъртъв, трябва да влезете в този канал в Телеграм: https://t.me/gruz_200_rus

Или се обадете на горещата линия на Министерство на отбраната на Украйна - "Върнете се живи от Украйна" на следните телефони:

+380894201860

+380894201861

+380894201862", написа той.

Майките на пленниците могат да пишат и на адрес: Vernis_iz_ukraine@gmail.com. При получаване на потвърждение, че войникът е пленен, майка му трябва да стигне до Калининград или Минск. След това трябва да отиде до границата с Полша с такси и оттам да се яви на граничен пункт с Украйна. Оттам е гарантиран ескорт до Киев.

Украинските власти пуснаха и инструкции как трябва да се предават руските войници, за да не бъдат убити. Според инструкциите най-важното е да вдигнат ръце и да използват кодовите думи "Предавам се! Милион!"

Всичко за войната в Украйна на живо - четете тук.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес