Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинското разузнаване: Може би ще пробием блокадата на Мариупол

18 април 2022, 14:08 часа • 17567 прочитания

Министерството на отбраната на Украйна очаква, че въоръжените сили на страната може би ще успеят да пробият блокадата на пристанищния град Мариупол. Това заяви началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов в интервю за германското списание SPIEGEL. Буданов подчерта, че руските окупатори многократно са заявявали, че градът е превзет, но до момента това така и не се е случило.

„Мариупол е пример за героизма на нашия народ и нашите войници", каза той. "За падането на града се говори от дълго време. Руснаците първо твърдяха, че вече са го превзели, после казаха, че превземането е неизбежно... Но, както виждате, това не се случва вече повече от месец", добави той.

ОЩЕ: Мариупол: Четиригодишно дете е сред многото цивилни, все още скрити в завода "Азовстал" (ВИДЕО) 

Междувременно в събота защитниците на Мариупол публикуваха нова снимка, за да докажат, че все още се държат и нямат намерение да слагат оръжие.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски коментира, че ако Русия унищожи украинските военни, които защитават Мариупол, по-нататъшните мирни преговори ще станат невъзможни.

ОЩЕ: Пощенска марка с украински войник, сочещ среден пръст на крайцера „Москва“, бе разграбена за часове (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес