Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските служби: Един от символите на Путиновия режим пак не издържа на натоварването

17 юли 2023, 11:59 часа • 2964 прочитания

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) обяви, че "наблюдава с интерес" как "един от символите на режима на Путин за пореден път не издържа на военното натоварване". По този начин говорителят на СБУ Артьом Дехтяренко коментира най-новия удар по Кримския мост, без да дава допълнителни подробности.

Съветникът на ръководителя на канцеларията на президента Володимир Зеленски - Михайло Подоляк - пък заяви, че "всички незаконни конструкции, използвани за доставка на руски инструменти за масови убийства, са краткотрайни - независимо от причините за унищожаването".

По-рано Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия съобщи, че атаката срещу моста е терористичен акт. Следственият комитет на Русия е образувал наказателно дело за тероризъм, съобщи „Медуза“. Нападението е извършено с помощта на два безпилотни летателни апарата на повърхността на водата, съобщи Руският антитерористичен комитет. И добави, че "инцидентът" е бил организиран от украинските "специални служби".

ОЩЕ: Нещо като джет, но с експлозив: Нова версия за удара по Кримския мост (ВИДЕО)

Нощната атака на Кримския мост е специална операция на Военноморските сили на украинските въоръжени сили и Службата за сигурност на Украйна (СБУ), твърдят източници от СБУ пред РБК-Украйна, както и пред "Украинска правда". Киев не е поел официално отговорност. Ръководителят на украинското разузнаване Кирило Буданов заяви, че Кримският мост е "излишна конструкция".

ОЩЕ: Първите поражения от новия удар по Кримския мост (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес