Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските сили са унищожили радарна станция в Крим? (ВИДЕО)

26 юли 2024, 09:59 часа • 1350 прочитания

Украинските сили са поразили руското военно летище Саки в окупирания Крим, потвърди опозиционният руски Telegram канал ASTRA, след като се появиха видеа с взривове край Новофедоровка.

Унищожена е радарна станция, а двама военнослужещи са ранени, пише каналът, позовавайки се на свои източници от службите за спешна помощ на анексирания регион.

Още: Безсънна нощ за Крим: Удар и голям пожар в близост до руско военно летище (ВИДЕО)

Атака с ATACMS

Снощи украинските въоръжени сили са нанесли удар с далекобойни ракети ATACMS по територията на военното летище в Новофедоровка - в района на Саки, гласи още информацията. В резултат на това са били поразени боеприпаси и е избухнал пожар.

Освен това ракета ATACMS е поразила и руски обект за разполагане на ПВО на 5 км от село Шелковичное в Сакския район. В резултат на това е унищожена радарна станция, твърди ASTRA.

Общо украинските въоръжени сили са нанесли удар по Крим с 4 ракети ATACMS, две от които са били свалени.

Според местния Telegram канал "Кримски вятър" на летището в Саки е бил ударен склад за боеприпаси. Сателитни снимки обаче показват по-големи щети - един унищожен и един повреден Су-30. Впоследствие се появиха други сателитни снимки, които показващ щети по още един Су-30 - т.е., ударени са общо 3 такива самолета:

Още: Още един руски С-300 в Крим е бил ударен от Украйна (СНИМКИ)

Нещо гори в Ростовска област

Руското военно министерство не съобщи нищо за Крим в дежурното си кратко изявление от сутринта. То гласи само, че системите за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили четири дрона над Ростовска област и два над Курска област.

От Ростовска област се появиха кадри на горящо поле в близост до село Несвитай. Все още не е ясно какви са били целите на украинците там и дали всъщност има попадения.

Още: Румъния свали руски дронове, атакували Украйна - изглежда е така (ВИДЕО)

Попадение в Курска област

Видео има и от Курска област. Според ръководителя на региона Алексей Смирнов ударът е попаднал в неработещо предприятие в Горшеченски район. В няколко къщи са повредени огради и са счупени прозорци от шрапнели. Няма жертви и пострадали, пише той.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес