Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински прокурор подаде оставка заради почивка в Испания

24 януари 2023, 11:02 часа • 1920 прочитания

Заместник-главният прокурор на Украйна Алексей Симоненко е освободен от поста си, съобщиха от пресслужбата на Главната прокуратура на Украйна в Telegram. Причината, както става ясно, е почивката му в испански курорт при съществуващото в момента ограничение за излизане на мъжете извън Украйна в условията на военно положение.

Според прессъобщението Симоненко е подал молба за напускане по собствено желание.

Журналистът от "Украинская равда" Михаил Ткач разкри, че Симоненко е изкарал 10-дневна ваканция покрай новогодишните празници в Марбея, Испания. Ткач показа скрийншот на снимка, която съпругата на Симоненко е публикувала в Instagram (в момента профилът й там вече е затворен) - снимката, вероятно направена в Испания, показва мъж с дете, но лицата им не се виждат.

ОЩЕ: Думи на бивш полски министър за разделянето на Украйна предизвикаха дипломатически скандал 

Според Ткач Симоненко е напуснал Украйна на 30 декември 2022 г. през ГКПП Краковец с лек автомобил „Мерцедес“, регистриран на компания, собственост на съпругата на известен бизнесмен от Лвов.  В Украйна обаче действа военно положение, удължено засега до 19 февруари тази година, което забранява на мъже между 18 и 60 години да напускат страната освен при специални условия.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес