Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински модел, загубила окото си след руска атака, украси корицата на Playboy (СНИМКА и ВИДЕО)

07 август 2023, 09:34 часа • 9257 прочитания

Украинският хирург, модел и телевизионна водеща Ирина Белоцерковец, която беше ранена по време на руска ракетна атака близо до Киев и загуби окото си, се появи на корицата на Playboy и разкри в интервю кое й дава сили след ужасяващата травма.

В самото начало на войната, на 26 февруари 2022 г., Ирина, заедно с децата си, попада под обстрела на руските окупатори докато пътува в кола. Съпругът й е помощник на кмета на Киев Виталий Кличко, но тя не е сигурна, че атаката е била насочена конкретно срещу него. Лекарите се борят за живота й в клиника в Берлин, тя претърпява няколко операции.

"Нямах вече око, навсякъде стърчаха тръбички, косата ми бе обръсната след операцията. Шевове, белези, рани навсякъде. Приличах на Франкенщайн. Челюстта ми се бе счупила като клонка. Вече нямам красиво лице, но останалата част от тялото ми е красива", казва моделът. В момента Ирина Белоцерковец е част от Украинската асоциация на артисти и музиканти, които организират различни събития за повишаване на морала на войските на фронта.

На сайта на "Playboy Украйна" се отбелязва, че печатните копия на броя няма да бъдат налични за продажба. Те ще бъдат изпратени в болници и в пунктовете в тила на фронта.

ОЩЕ: Мащабът на ампутациите в Украйна достигна нивото от Първата световна война (ВИДЕО) 

В интернет се появи и видео с Белоцерковец, която лично представи новия брой на списанието пред военните. Моделът каза, че е благодарна на защитниците на Украйна и иска да ги подкрепи. "Половината ми лице вече го няма. Но продължаваме да се борим и да живеем", каза тя.

ОЩЕ: Спасен от червеите: Смятан за мъртъв, украински боец пълзи 2 денонощия до своите

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес