Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците пробиват на ново място при Бахмут (ВИДЕО и КАРТИ)

25 юли 2023, 19:09 часа • 24903 прочитания

Вече е потвърдено с геолокализирани видеокадри – украинската армия се намира в Клещеевка, на само 6-7 километра южно от Бахмут.

Украинският пробив е станал от югозапад, като на видеото се вижда как руската артилерия обстрелва настъпващите украинци:

Според актуална информация от украински източници, боевете сега са северната част на селото, като то наполовина е под украински контрол.

По-рано стана ясно, че руснаците отстъпват от Андреевка – на 10 километра южно от Бахмут. Двете населени места са ключови за контрола на южния фланг на Бахмут. Най-вероятно следващите цели на украинците ще са Курдюмовка, която се намира на 15-тина километра южно от Бахмут, в една линия с Клещеевка и Андреевка, и Озаряновка, която вече е още по-на изток, гледано на юг от Бахмут.

ОЩЕ: Украйна официално обяви важна победа при Бахмут (КАРТА)

Развитие на военните действия в Луганска област

Междувременно, във вечерната си сводка руското военно министерство се похвали, че е превзет село Сергеевка, където преди войната е имало само 20-тина домакинства. То е на запад от река Жребец, която е важна разделителна линия за двете армии. "Общото настъпление на нашите войски възлиза на четири километра по фронта и до два километра в дълбочина на бойните редове на отбраняващия се противник", казват от руското военно министерство. За момента няма визуално потвърждение на това твърдение.

ОЩЕ: Руснаците закъсаха в Бахмут, готви се украински десант през Днепър (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес