Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ужасът в Краматорск: 14-годишни близначки са сред жертвите на руската ракетна атака (ВИДЕО)

29 юни 2023, 02:27 часа • 31341 прочитания

Броят на загиналите вследствие на руския удар срещу ресторант в източния украински град Краматорск е най-малко 11, ранените са над 60. Това съобщи кметът Олександър Гончаренко. Сред жертвите има и деца, като днес стана ясно, че при атаката са загинали 14-годишните близначки Анна и Юлия Аксенченко.

Тази година момичетата завършили 8 клас в местното училище, пише "Украинская правда". Сестрите са били прилежни ученички, рисували добре и винаги помагали с украсата на училищните празници. Те напуснали Краматорск, след като Русия започна агресията срещу Украйна и са живели на село, като са се обучавали дистанционно, разказва пред изданието учителката им Людмила. Сестрите са се завърнали в града няколко дни преди трагедията, за да видят майка си, която работи в хирургията на местната болница. За съжаление, това се е оказало фатално за двете деца. В момента на руската атака те са били или в самата пицария, която бе ударена, или са преминавали покрай нея.

ОЩЕ: В ресторанта имаше детско парти: Доброволец от САЩ разказа за руския удар по Краматорск (СНИМКИ)

Елена Хандия, майка на съученик на момичетата, разказа пред телевизия ТСН, че майката на Аня и Юлия, която ги отглеждала сама, сега търси сватбени рокли за тях, за да ги облече в последния им път. "Такава е традицията... Сърцето не издържа на това", разказа жената.

Снощи украинският президент Володимир Зеленски заяви, че това е поредният терористичен акт от страна на Москва, който показва, че Русия заслужава единствено поражение и трибунал за всички отговорни за безсмислено погубените животи. Военното министерство на Русия призна за удара, но твърди, че унищоженото от ракети заведение в Краматорск е било място на командния състав на 56-а мотопехотна бригада на ВСУ. 

Още за случващото се в Украйна – четете тук

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес