Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция и Латвия си обещаха осезаеми проекти в отбранителната индустрия

22 октомври 2024, 15:47 часа • 404 прочитания

Турция и Латвия ще засилят сътрудничеството си в отбранителната промишленост с осезаеми проекти. Новината обяви турският външен министър Хакан Фидан във вторник на пресконференция заедно с латвийския си колега Байба Бразе в Анкара, съобщи Анадолската агенция. 

Борбата срещу тероризма

Двамата обсъдиха и борбата с тероризма. „Особено в борбата срещу FETO, бих искал още веднъж да изразя нашето очакване за по-силно сътрудничество и предприемане на конкретни стъпки", каза Фидан. 

Той подчерта решимостта на Турция да продължи "решително" борбата си срещу групата, замесена в проваления преврат в страната през 2016 г.

Членството в ЕС - стратегическата цел на Турция

 Изразявайки признателността на Анкара за подкрепата на Рига за процеса на присъединяване на Турция към ЕС, Фидан каза, че членството в 27-членния блок е "стратегическа цел" за Турция.

Подчертавайки, че Турция има политическа воля да развива отношенията с ЕС по „конструктивен“ и „ориентиран към резултати“ начин, той подчерта очакването от съюза да покаже ясна позиция. ОЩЕ: Сигнал към Турция: И в НАТО, и в БРИКС – това няма как да стане

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес