Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

23 февруари 2015, 19:31 часа • 10649 прочитания

Европейската комисия е оценила броя на украинците, на които им се е наложило да напуснат жилищата си заради военните действия на един милион души, предаде РИА Новости.

Представителят на комисията Жан Брувер заяви, че общо три милиона души се нуждаят от хуманитарна помощ. Според него Украйна изпитва сериозни административни и финансови трудности при оказването на такава помощ за населението.

Въпреки договорката за мирно споразумение, боевете в Украйна все още продължават. Проруските сепаратисти твърдят, че причината е в украинските военни части, които продължават с обстрела.

„Има провокации и обстрел от украинска страна, аз не мога да определя колко пълноценно е настъпил мирът. По всяка точка на минските договорености вече има напредък. Обменът на пленници е много дълъг процес, изтеглянето на войската вече започна и ще продължи две седмици, но в момента е трудно да се каже колко техника е изтеглена и колко – не“, каза представителят на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес