Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трети взрив за две седмици разтърси германския град Кьолн

25 септември 2024, 13:11 часа • 665 прочитания

Още една експлозия стана в германския град Кьолн - този път в кафене на приземния етаж на жилищна сграда. Двама души са леко ранени.

Все още не е ясно дали инцидентът е свързан със серията експлозии в рейнския мегаполис. Припомняме, че точно преди седмица в западния град за втори път в рамките на дни избухна експлозия: Полицейска операция след взрив в центъра на Кьолн (ВИДЕО).

Новият инцидент

Взривът на 25 септември е станал около 2:45 ч. местно време, съобщиха от полицията. Експлозията е предизвикала пожар, но според униформените той бързо е бил потушен.

Полицията съобщи, че един човек, който се е опитал да потуши пламъците, е избегнал наранявания и по-късно е бил разпитан като свидетел.

Кафенето е напълно изгоряло, витрините са унищожени, части от разкъсаната външна облицовка висят свободно.

Снимка: Getty Images

Причината за пожара все още не е изяснена. WDR съобщава, че става въпрос за запалително устройство.

Сутринта на място са били много полицаи и пожарникари. Около 20 души са били евакуирани от домовете си. Пожарът е бил потушен около час по-късно. След това жителите са могли да се върнат по домовете си. Двама са били леко ранени и им е била оказана помощ на място по подозрение за отравяне с дим. След това те са освободени от спасителните служби.

Мястото е оградено с червена и бяла лента, а следователите обезпечават доказателства. Според служител на близката пекарна кафенето е отворило едва преди няколко месеца, а собствениците му в момента били в отпуск. Според полицията не е известно до каква степен са пострадали други магазини и апартаменти в сградата. Разследването продължава и полицията търси свидетели.

В момента полицията и прокуратурата разследват и поредицата от експлозии, които наскоро разтърсиха Кьолн.

Източник: Die Welt

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес