Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съветът за сигурност на ООН пак не повярва на Русия, че има биологични оръжия в Украйна

03 ноември 2022, 06:40 часа • 2777 прочитания

Русия не можа да убеди Съвета за сигурност на ООН, че трябва да одобри резолюция срещу биологичните оръжия, които уж се правят в Украйна с помощта на САЩ, предаде БТА.

Москва се нуждаеше от 9 гласа "за" в 15-членния Съвет за сигурност на ООН за одобряване на проекторезолюцията, базирана на необосновани руски твърдения, че САЩ произвеждат биологични оръжия в Украйна. Само Русия и Китай гласуваха в подкрепа на проекторезолюцията, САЩ, Великобритания и Франция гласуваха против, а останалите 10 страни се въздържаха.

Проекторезолюцията се възприе като нов опит на Кремъл да наложи необоснованите си твърдения, отбелязва ДПА. Москва многократно е правила тези твърдения, които в миналото бяха критикувани от Украйна, САЩ и други западни страни, които определиха твърденията на Русия като част от пропагандна кампания.

Всъщност, последният опит на Русия да убеди международната общност, че в Украйна се разработват биологични оръжия и дори има опити за ползването им на фронта беше повече от комичен: Смях в залата: Русия за биологични оръжия в Украйна - комари и птици, заразени с вируси (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес