Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свидетели на трагедията в Ница: Хората крещяха, децата плачеха (ВИДЕО)

15 юли 2016, 10:00 часа • 5190 прочитания

Стотици хора са скачали в морето в опит да се спасят по време на терористичната атака в Ница, при която загинаха 84 души, сред които и много деца, съобщи Le Figaro. Те са били спасени и изведени на брега.

"В началото си помислихме, че на шофьора му е станало лошо, но бързо стана ясно, че това е напълно изключено. Той искаше да убие, колкото се може повече хора", разказва един оцелилите пред РИА Новости. 

„Ница, атентат, навсякъде трупове, камионът газеше хората, стрелба, преброих около 20. Аз, годеницата ми и сестра ми тичахме. Между колоните. Четвъртък 22:30-40, веднага след салюта. Моля ви, отговорете. Какво беше това? Атентат? Психопат? Какво е това?“

Това е написал очевидец на трагедията в Ница и допълва, че местните жители са коментирали, че терористът е имал съучастник, който е избягал, съобщи РИА Новости.

Грейс Мороу разказва пред ВВС, че се е връщала обратно по крайбрежната след края на фойерверките:

„Изведнъж настана паника, хората тичаха…. В тълпата загубих леля ми и чичо ми. Търсех ги. Изобщо не разбирахме какво се случва. Това беше пълен хаос. Хората крещяха, децата плачеха, полицаите говореха по мегафоните. Можеше да се разбере думата „самоубийствен“. И в този момент си помислих: „Господи, какво се случва!“ Това е лудост.“
 Сред пострадалите при кървавата баня в Ница има граждани на Швейцария, Белгия, Испания и Русия. Посолствата на редица страни се опитват да изяснят съдбата на гражданите си. От МВнР съобщиха, че засега няма данни за пострадали българи.

Световните лидери остро осъдиха атентата.

Президентът на Франция Франсоа Оланд направи телевизионно обръщение, в което заяви, че извънредното положение в страната, въведено след атаките в Париж през миналата година, се удължава с още три месеца.

Франция ще засили ударите си по "Ислямска държава" Ирак и Сирия, стана ясно още от изявлението на Оланд.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес