Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Световните лидери на шествието в подкрепа на Франция

09 януари 2015, 21:36 часа • 19574 прочитания

Редица световни лидери ще се присъединят към шествие в подкрепа на френския народ, което ще се проведе в неделя в столицата Париж, предаде БГНЕС.

За сега присъствие са потвърдили испанският министър-председател Мариано Рахой, неговите британски и италиански колеги Дейвид Камерън и Матео Ренци, както и председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск.

"Ще бъда в Париж в неделя, за да окажа подкрепа за френския народ. Испания е заедно с Франция в борбата й срещу тероризма и за свободата", написа в социалните мрежи Рахой. Според неговият говорител премиерът е получил официална покана от френското правителство.

Потвърждение, че ще участват в демонстрацията са дали още германският канцлер Ангела Меркел и министър-председател на Белгия Шарл Мишел.

Очаква се в митинга да се включат стотици хиляди хора.

В специалното си обръщение към нацията в петък вечерта, френският президент Франсоа Оланд потвърди, че има четирима загинали по време на заложническата криза в Париж, предаде ТАСС. Оланд призова французите да вземат участие в планирания за неделя национален марш в памет на загиналите в терористичните атаки.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес