Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стана ясно дали ще умъртвят кучето на Ален Делон, за да ги погребат заедно

21 август 2024, 10:06 часа • 1420 прочитания

Желанието на покойния френски актьор Ален Делон домашното му куче да бъде умъртвено и погребано заедно с него е отхвърлено от децата му след протест на активисти за правата на животните, пише "The Guardian".

Актьорът, който почина на 88-годишна възраст в неделя, 18 август, е заявил, че желае животното - 10-годишна белгийска овчарка Малиноа на име Лубо, да бъде "приспано" и положено в гроба му в гробището на дома му в село Души в Лоаре. На 20 август, след като активисти изразиха тревогата си от перспективата здраво животно да бъде умъртвено и предложиха да намерят нов дом на кучето, беше обявено, че Лубо ще живее.

Фондация "Бриджит Бардо" съобщи, че дъщерята на Делон - Анушка, е потвърдила, че семейството ще задържи кучето. "Току-що се обадих на Анушка Делон и тя ми каза, че Лубо е част от семейството и ще бъде запазен. Кучето няма да бъде приспано", заяви говорител на фондацията.

Още: Голямата семейна война на децата на Ален Делон за наследството му

Снимка: Getty Images

SPA, френският еквивалент на RSPCA, беше сред редица организации за защита на животните, които изразиха загриженост от заявеното от Делон желание по отношение на неговия спътник, пишейки: "Животът на едно животно не трябва да зависи от този на един човек. SPA е щастлива да вземе кучето му и да му намери ново семейство". Във Франция няма закон, който да забранява на собствениците да умъртвяват животните си, но всеки ветеринарен лекар решава дали да изпълни желанието им.

Кучетата и Делон

Още: Писмо на Ален Делон до Роми Шнайдер след смъртта ѝ: Моя кукличке, продължавам да те гледам

Делон е създал параклис в гробището с останките на поне 35 от своите кучета в гористите местности на дома си в Ла Брюлери, на 85 мили югоизточно от Париж, който е купил в началото на 70-те години. Именно тук, в рядка проява на единство, трите му деца - Антъни, на 59 г., Анушка, на 33 г., и Ален-Фабиен, на 30 г., обявиха, че баща им е починал мирно до тях. Лубо, осиновен от приют от Делон през 2014 г., беше включен в съобщението на децата за смъртта на актьора. "Ален-Фабиен, Анушка, Антъни, както и Лубо, са дълбоко натъжени да съобщят за кончината на баща си", гласи съвместното им изявление, пише БГНЕС.

"Той е моето куче в края на живота ми... Обичам го като свое дете", каза Делон пред "Paris Match" през 2018 г. "През живота си съм имал 50 кучета, но с това имам специална връзка. Липсвам му, когато ме няма". Той добави: "Ако умра преди него, ще помоля ветеринаря да ни помогне да бъдем заедно. Той ще го сложи заспал завинаги в ръцете ми. Предпочитам да направя това, отколкото да знам, че той ще умре на моя гроб, преживявайки жестоки страдания".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес