Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След удара в Новоросийск: Затягат мерките в пристанището на Сочи

04 август 2023, 12:15 часа • 2804 прочитания

Кметът на руския град Сочи Алексей Копайгородски обяви засилване на мерките за сигурност в акваторията на пристанището на Черно море. Решението беше взето след нападението на морски дронове в Новоросийск - друг руски град на Черно море, който се намира на около 280 км от Сочи в посока северозапад.

ОЩЕ: Атаки и удари с дронове по важна руска база, в Крим и в Бердянск (ВИДЕО)

В момента в Сочи са регистрирани повече от 2500 малки плавателни съда, каза кметът.

По-рано Министерството на отбраната в Москва заяви, че Въоръжените сили на Украйна са се опитали да атакуват военноморската база в Новоросийск. Нападението уж било неуспешно, твърдят руснаците, но видеокадри показаха нанесен мощен удар по голям плавателен съд:

Лъже ли пак Русия? Голям военен кораб е ударен при атаката в Новоросийск (ВИДЕО)

Какви мерки вземат в Сочи?

Ръководителят на Сочи Алексей Копайгородски заяви: "По време на оперативното съвещание с ръководителите на правоохранителните органи обсъдихме набор от допълнителни мерки за повишаване на нивото на защита на акваторията и крайбрежната инфраструктура на Сочи. Укрепваме периметъра за сигурност на морското пристанище", пише той в "Телеграм".

По думите му - мерките за защита ще бъдат взети, като се вземе предвид опитът на други черноморски пристанищни градове. Копайгородски добави също, че специално внимание ще бъде отделено на комплекса от кейове.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес