Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След 12 години: В Гърция намериха останките на изчезнал българин

05 септември 2024, 12:50 часа • 13795 прочитания

Овчар в Ласити, остров Крит, откри човешки останки в нива в недостъпна местност. Смята се, че те са на изчезнал преди 12 години български гражданин, предаде БГНЕС.

Останките

По частите от човешкия скелет има останки от облекло - дънки, карирана риза и дебело яке. В джоб от намерените дрехи (на ризата) е открита личната карта на българина, роден през 1967 г. Той е работил в района преди години и е в неизвестност от 2012 г. Тогавашният съквартирант на мъжа е подал сигнал за изчезването му, а близките му също го издирват. Последвалите разследвания на полицията не установяват местонахождението на мъжа. По информация на neakriti.gr преди изчезването си той е споделил на свои познати, че страда от психологически проблеми.

Още: След издирвателна акция: Откриха страдащ от деменция българин, загубил се в Румъния

Документи

Намерените доказателства, лична карта и описанието на ръста на мъжа и дрехите, с които е бил в деня на изчезването, показват, че именно това е човекът, който е в неизвестност от 12 години.

Предстои самоличността му да бъде потвърдена след съдебномедицинска експертиза. Скелетът вече е предаден на криминалистичната служба на Ираклион за идентифициране, а след това се очаква да бъде предаден на българските власти за извършване на ДНК експертизата. Междувременно гръцката полиция издирва неговия съгражданин и приятел, подал сигнала за изчезването му преди повече от десетилетие.

Българин е в неизвестност под руините след опустошителните земетресения в Турция (ВИДЕО)

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес