Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Славчо Велков за атентата в Ница: Това не се предотвратява с армия и резервисти!

15 юли 2016, 08:30 часа • 2703 прочитания

Няма адекватна реакция на системите на сигурност в Европа към този момент заради неконвенционалния характер на атаките. Това заяви експертът по сигурността Славчо Велков, който използва думи като "безхаберие" по адрес на силите за сигурност.

Не се прави така – възмути се Велков. Не може с въоръжени сили, с резервисти и полиция да се прави това. Предотвратяване се прави само с разузнаване, с предварителна информация. Чухте какво каза френският президент Франсоа Оланд – ще удряме на тяхна територия, в Сирия, в Ирак. Да, но тези, които ви удрят, са ваши граждани! Не става в въоръжени сили, емоционално заяви Велков пред Нова телевизия.

НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРИ В НИЦА

Припомняме, че в емоционално среднощно телевизионно обръщение френският президент Франсоа Оланд заяви категорично, че Франция ще засили ударите в Сирия и Ирак. Извънредното положение в страната, въведено след атаките в Париж миналата година, ще бъде удължено с още три месеца.

"Операция "Сантинел" с използване на военни патрули ще продължи на високо равнище с използването на 10 хиляди души. Те ще оказват съдействие на жандармерията и полицията", обяви Оланд.

Досега жертвите на атентата са 80 души. Белгийското посолство във Франция вече обяви, че няма информация за 20 граждани на страната. Възможно е някои от тях да са станали жертви.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес