Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ситуацията в Донецк е спокойна след обявеното примирие

06 септември 2014, 09:16 часа • 12467 прочитания

Ситуацията в Донецк - бастионът на проруските сепаратисти, е спокойна след влизането в сила на примирието между тях и властите в Киев в 18 ч. в петък(15 ч. по Гринуич), предаде АФП.

Сутринта се чуваха периодични експлозии, но журналист на агенцията съобщава, че не е чувал експлозии или изстрели след 18 ч.

Малко след като влезе в сила прекратяването на огъня центърът на града, който беше сцена на активни сблъсъци от април, почти се изпразни и на площад "Ленин" се възцари спокойствие. Край гарата и летището, където се водеха интензивни престрелки, се е установило пълно затишие.

Благодарение на възстановяването на електроснабдяването на водните станции в големи части на града се е появила вода. В някои райони - като Куйбишевския, вода още няма, което е свързано със запушването на водопроводи. Там вода се доставя, чрез пожарни камиони, информира "Фокус", позовавайки се на Интерфакс.

В стратегическото пристанище Мариупол на Азовско море също не са чути никакви експлозии или изстрели след 18 ч. На контролните постове на входа на града все още има украински войници, но те не изглеждат притеснени, съобщава БТА.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес