Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шестима са вече загиналите при сблъсък на влак с автобус в Словакия

27 юни 2024, 23:30 часа • 1191 прочитания

Шест са вече жертвите при катастрофата между пътнически влак и автобус на железопътен прелез в Южна Словакия, съобщиха спасители. Петима души са ранени.

Катастрофата е станала малко след 17:00 ч. (15:00 ч. по Гринуич) близо до югозападния град Нове Замки, съобщи информационната агенция CTK. Говорителката на железниците Владимира Бахилова заяви пред АФП, че влакът Eurocity се е движел от Прага за Будапеща, предаде БГНЕС.

Още: "Изтребители за Украйна - това е държавна измяна": Фицо поиска разследване на бивш министър

Петра Климесова, говорител на спасителните служби, заяви, че ранените се нуждаят от "незабавна медицинска помощ". "Страхувам се, че броят на загиналите при този инцидент може да нарасне", каза тя. Бахилова заяви, че машинистът на влака "е получил изгаряния, тъй като локомотивът се е запалил". Тя каза, че сблъсъкът е станал на железопътен прелез, който е защитен с бариери и е оборудван със светлинна сигнализация.

Местните медии публикуваха видеоматериал, на който се вижда как пътници пренасят багаж покрай частично пламналия влак, а гъст сив дим се издига към небето.

Още: Роберт Фицо: Прощавам на стрелеца, но опозицията се опита да ме убие по политически причини (ВИДЕО)

Пътничката Катарина Молнарова, която е записала видеото, заяви, че е "усетила и чула удар и взрив" точно когато влакът е напуснал гара Нове Замки. "След няколко минути успяхме да се измъкнем... Видяхме, че предната част на влака гори", разказва 43-годишната козметичка от южния град Стурово. "Нямаше викове или паника... Взехме си багажа и тръгнахме към пътя... Видях части от автобуса, които се бяха разпръснали при удара."

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес