Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шакира пя "Imagine" пред ООН

26 септември 2015, 12:07 часа • 5119 прочитания

Колумбийката Шакира пя на церемонията по откриване на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. Изпълнението й предшества въздействащата реч на папа Франциск, съобщава „Дейли Мейл”.

Певицата наелектризира публиката с въздействащото си изпълнение на култовата песен “Imagine” („Представи си”) на Джон Ленън, в която се пее за край на разделението, религиозните различния и войните.

Преди да запее, Шакира заяви, че посвещава песента на Айлян и Галиб – двете братчета, които се удавиха в морето край Турция докато родителите им се опитват да ги прекарат нелегално в Европа.

Шакира, която е посланик на добра воля на УНИЦЕФ, пристигна в сградата на ООН със 7-месечния си син Саша на ръце. На сцената тя изглеждаше приказно с нежна бяла рокля и ненатрапчива визия, предаде БЛИЦ.

Медиите припомнят, че и Шакира и папа Франциск са от Южна Америка. Тя е колумбийка, а той – аржентинец.

Изказването си Негово светейшество направи на шестия ден от посещението си в САЩ. Той призова световните лидери да се борят срещу климатичните промени, да сложат край на ядрените програми и да обърнат внимание на бедните.

Речта на Франциск и изпълнението на Шакира сложиха началото на най-голямата среща на световни лидери в 70-годишната история на ООН. Сред участниците в нея бяха кубинският президент Раул Кастро, германският канцлер Ангела Меркел и нобеловият лауреат Малала Юсуфзай.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес