Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сергей Скрипал е в съзнание?

07 април 2018, 16:35 часа • 2497 прочитания

Бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори, съобщава телевизия "Скай нюз”, цитирана от световните агенции.

"Полицията скоро ще може да поговори с човека, който се намира в центъра на историята с отравянето в Солсбъри. Бившият руски шпионин Скрипал вече не е в критично състояние, реагира добре на лечението, намира се в съзнание и разговаря", заяви водещ на телевизията, без да назовава източниците на тази информация.

Главният лекар на болницата в градския окръг Солсбъри Кристин Бланшард каза вчера, че Скрипал добре реагира на лечение, неговото състояние бързо се подобрява и той повече не се намира в критично състояние.

Припомняме, че бившият двоен таен агент Сергей Скрипал и дъщеря му са в болница вече повече от месец, след като бяха намерени в безсъзнание на 4-ти март в град Солсбъри. Отравянето на бившия шпионин предизвика дипломатически скандал между Лондон и Москва. Британското правителство обвинява Русия за отравянето, а от Кремъл отричат.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес