Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русский мир в град Донецк: Водата тече от печката (ВИДЕО)

20 октомври 2024, 10:40 часа • 1267 прочитания

В окупирания от над 10 години от руснаците украински град Донецк проблемите с водоподаването отдавна са огромни. Долното видео дава много ясна представа за какво става въпрос, когато говорим за вода:

Многократно украинският журналист Денис Казански, който е рускоговорящ и открито говори как в миналото е симпатизирал на руското начало в украинската политика, вече коментира диващината на мирогледа на Путинова Русия. Специално за Донецк в редица предавания в социалните мрежи той иронизира как град Донецк отдавна не е украински, как местните там се оплакват от комунални и всякакви проблеми (такова нещо нямало "дори по времето на Украйна"), въпреки че искали "матушка" да се грижи за тях: 16 млрд. долара отгоре: Русия ще харчи непредвидено за армията и ипотеки

В Таврийск и Нова Каховка руските окупационни власти забраниха водата от чешмата да се ползва за готвене заради високата степен на замърсяване. Можело обаче да се полива с нея и да се мият чинии и чаши. Припомняме, че миналата година руската армия взриви язовир Нова Каховка и предизвика екологична катастрофа в Херсонска област: Чумата на Путин: Пустинята настъпва в Крим и Южна Украйна след взрива на язовир "Каховка" (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес