Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците се предадоха без бой в район край Антоновския мост (ВИДЕО)

11 юли 2023, 14:47 часа • 12998 прочитания

Руският пропагандист Романов съобщи, че руските сили са се предали без бой и са напуснали вилната зона край Антоновския мост в Херсонска област на Украйна. Става въпрос за левия (източния) бряг на река Днепър.

"Снощи, 10 юли 2023 г., всички наши части в района на левия бряг на Днепър, по заповед на командването, напуснаха позициите си в района (всъщност се предадоха на противника без бой). В района на дачите сега се намират само военни от украинските въоръжени сили", пише той в "Телеграм".

В района на Антоновския мост все още се запазва присъствието на Въоръжените сили на Украйна. "Ударите от наша страна се нанасят "по посока на противника", но не и по цели", добавя Романов.

Последните кадри там показват руските сили, обстрелващи бар/хотел "Найри", което показва, че руснаците не контролират този район въпреки твърденията им за успешни контраатаки миналата седмица.

"Появи се нова точка на присъствие на Въоръжените сили на Украйна на островите (в Днепър - бел. ред.)", пише Романов, показвайки снимка:

ОЩЕ: ВИДЕА: Руски БТР и танк се премятат и пушат зрелищно

Украинците са се укрепили и на левия бряг на река Конка, югоизточно от град Херсон.

Припомняме, че откакто преди седмици установиха позиции при Антоновския мост, Въоръжените сили на Украйна поставиха пред сериозно изпитание руснаците. Руските пропагандисти даже нададоха вой, че армията не може да се справи със 70 украинци.

ОЩЕ: Руснаците вият: Не можем да се справим със 70 украинци при Антоновския мост (ВИДЕА)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес