Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците атакуваха с "Калибри" зърнени складове в Одеса, има ранени (СНИМКИ)

21 юли 2023, 11:11 часа • 9577 прочитания

Нова руска ракетна атака в нощта срещу 21 юли порази зърнени складове в Одеса. Двама цивилни са ранени, унищожени са 100 тона грах и 20 тона ечемик, както и много селскостопанска техника, съобщиха от Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, както и от областната администрация на Одеса в телеграм каналите им.

Две ракети "Калибър", изстреляни от Черно море, са поразили зърнените складове, а когато са започнали спасителните работи целенасочено е осъществен още един ракетен удар, каза и говорителката на Оперативно командване "Юг" Наталия Хуменюк в ефира на общоукраинския телемаратон. При втория удар за щастие спасителите са успели да стигнат до убежището и няма пострадали. Руската атака безспорно е свързана със зърненото споразумение, което Русия блокира на 17 юли, отбеляза Хуменюк. 

ОЩЕ: Руснаците нанесоха щети по консулството на Китай в Одеса (СНИМКА) 

Източник: Twitter/Nexta

По думите й ракетите "Калибър" са били насочени по много труден курс, съобразявайки се с особеностите на терена, като са летели на много ниска височина, което е затруднило откриването им. Затова ударът е станал почти едновременно с подаването на сигнала за предупреждение на противовъздушната отбрана.

Източник: Twitter/Nexta

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес