Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските спецчасти подозират капан с колата на стрелците от "Крокус Хол" (ВИДЕО)

22 март 2024, 21:24 часа • 8160 прочитания

Поне четирима от нападателите, които избиха и раниха десетки цивилни граждани в Москва (Подмосковието) са избягали от местопрестъплението. Това твърди прокремълският телеграм канал Baza.

По данни на друг руски телеграм канал "112", автомобилът, който са използвали нападателите, вече е намерен. Той бил на паркинга на залата "Крокус Сити Хол", където стана кървавата баня: Стрелба и пожар: Загинали и ранени в най-известната концертна зала в Москва (ВИДЕО)

Руската полиция и специални части са отцепили района, защото се съмняват, че колата е минирана. Свързваният с ФСБ руски телеграм канал ВЧК-ОГПУ съобщава, че руските спецчасти вече влизат в залата и че е имало още един взрив.

ОЩЕ: Десетки убити при кървавата терористична атака в Москва: Какво е известно (ВИДЕА)

Малко по-късно прокремълският телеграм канал Shot пусна видео с бял микробус, за който твърди, че е с украински номера, бил "подозрителен" (можело да е използван от терористите и в него да е заложена бомба) и спецчастите се готвели да го проверят:

Тероризъм или нещо друго?

Припомняме, че на 8 март САЩ и Великобритания предупредиха за терористична опасност в руската столица. Часове по-рано това направи и Германия. Съобщенията тогава предизвикаха изплуване на спомените как издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин дойде на власт в Русия преди 24 години - след кървави атентати, които бяха използвани от него за тотално обединение на руското общество за Втората война в Чечения: САЩ и Великобритания предупреждават за възможни терористични атаки в Москва

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес