Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските командири се държат като зверове с руските войници: Пример след пример (ВИДЕО)

24 октомври 2024, 08:13 часа • 2133 прочитания

"Нулификация". Екзекуция – това са прийомите, до които командирите на различни руски части прибягват все по-често, за да "поддържат огъня" на войната в Украйна. Страшните заплахи и изпълнението им са начин да се преодолее все по-голямата съпротива от страна на обикновени руски войници да стават пушечно месо, в угода на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Още: От 108 души, 102-ма ги няма: Историите за руски войници тип "пушечно месо" нямат край (ВИДЕО)

Свидетелски показания

Поредна порция разкрития "от кухнята" на руската армия направиха бившите затворници Вячеслав Трутнев и Дмитрий Островски. За тях и техния случай се разбра благодарение на руския опозиционен информационен телеграм канал ASTRA. Двамата са успели да избягат от съдбата на пушечно месо, не е ясно къде точно са сега, но ASTRA не спира да публикува техни разкази: Руска вечна дружба с Китай, но Пекин напомни в каква каша се забърка Путин с Украйна (ОБЗОР – ВИДЕО)

"Защо, по дяволите, се върнахте живи? Вие сте затворници, 2% от вас оцеляват" - според Трутнев и Островски това са думи на зам.-командира на 109-ти руски полк с позивна "Каспиан". Той ги отправя към 15 оцелели след поредната атака тип "пушечно месо" войници, бивши затворници. Въпросните войници са успели да изпълнят поставената им задача, но въпреки това за наказание са хвърлени в затворническа яма, разказват Трутнев и Островски. Ямата представлява мазе, хвърлена им е единствено 1 бутилка вода.

От 15-те хвърлени в мазето за назидание, трима умират, останалите 12 пак са пратени в атака. Вече нито един от тях не оцелява – а Трутнев и Островски, които познават някои от тях, твърдят, че щурмовата група даже не била осигурена както трябва с оръжие и бронежилетки. "Те убиват собствените си хора", категорични са двамата избягали пред ASTRA (ВИДЕО).

В момента 109-ти полк се сражава в Торецк - и поредно видео, записано от командир на щурмова група от полка, показва колко тежко е положението. Накратко - няма евакуация на ранени, поставените задачи са невъзможни за изпълнение и се дават само, за да се удовлетвори Путин:

Как точно затворници-войници в руската армия биват надъхвани: "Задачата ще бъде изпълнена", ВИЖТЕ ТОВА ВИДЕО (може да се гледа само от регистрирани потребители на социалната мрежа "Х" и само ако са логнати в профила си, има ограничение за чувствително съдържание)

Още: Пушечно месо: За няколко метра напред руснаците убиват и свои (ВИДЕО, 18+)

Нулификация

В специализирания руски телеграм канал "Мобилизация. Новости. Срочники" не спират да излизат потресаващи видеа за жестокостта на руските военни командири.

"Всичко, което се говори, е вярно. Уморен съм и няма да лъжа" - така пореден руски войник разказва как в 19-ти танков полк на руската армия, командирът с позивна "Пионер" наредил на двама свои подчинени да "нулифицират" други трима руски войници. Това станало през март, 2024 година. Два месеца по-късно, отново същият командир издал заповед да бъдат „нулифицирани“ още трима руски войници. Причината – отказ на войниците да изпълнят заповед и да станат пушечно месо на украински FPV дронове. Разказващият твърди, че също е бил подбран за "нулификация", затова е трябвало да избяга:

Още: Трябва пушечно месо: В Московска област увеличиха премията за влизане в руската армия

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес