Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски лекари помагат успешно в лечението на италианци от коронавирус

19 април 2020, 08:40 часа • 4512 прочитания

Руските лекари, които долетяха в Италия, за да помогнат на италианските си колеги в борбата с коронавируса, излекуваха 15 пациенти в полева болница в Бергамо, предава думите на генерал-майор Сергей Кикот РИА Новости.

"От началото на работата 54 пациенти са приети за лечение, 39 от тях продължават да се лекуват", уточнява той на уебсайта на Министерството на отбраната на Русия, съобщи БГНЕС.

Военният отбеляза, че специално внимание се обръща на опазването на здравето на руските специалисти, тестват се за коронавирус, като се използва лаборатория на многофункционалния мобилен комплекс.

От края на март в Италия пристигнаха 15 самолета с военни вирусолози и експерти от Министерството на отбраната в областта на епидемиологията. Те докараха осем медицински екипа на Апенините за борба с коронавируса, както и оборудване за мерки за диагностика и дезинфекция.

В полева болница в Бергамо руските военни лекари приемат и лекуват пациенти с COVID-19 заедно с италианските си колеги. От руска страна в тази работа са участвали 32-ма военни лекари, медицински сестри, а екипите дежурят на три смени.

Италианският премиер Джузепе Конте по-рано благодари на Владимир Путин за помощта в борбата срещу инфекцията, а външният министър на страната Ди Майо лично дойде в авиобазата, за да се посрещне руските самолети и изрази благодарност към Русия.

Още: "2,3 млн. заразени с COVID-19 в света, над 595 хил. оздравели и 160 хил. починали"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес