Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски източник: Украйна опита да атакува летище в Крим

10 август 2023, 09:57 часа • 3864 прочитания

Въоръжените сили на Украйна са се опитали да атакуват летището в Новофедоровка - на окупирания от руснаците полуостров Крим. Това съобщи днес руският "Телеграм" канал Baza.

Според този източник опитът за нападение е бил извършен около 5 ч. сутринта на 10 август. Силите за противовъздушна отбрана са предотвратили нападението, гласи информацията.

Мащабно нападение

Също така ръководителят на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че руският флот в сътрудничество със силите за противовъздушна отбрана е отблъснал мащабна атака с безпилотни самолети над морето - при подхода към Севастопол.

Дроновете са били общо 11. Девет от тях са били заглушени от силите за електронна борба, а други два са били свалени от ПВО, твърдят окупационните власти. Няма пострадали или щети, казват те.

ОЩЕ: Пак за добро утро: Нова атака с дронове срещу Москва, има пожар (ВИДЕО)

"Телеграм" каналът "Кримский ветер" пък съобщава, че са се чули взривове рано сутринта в района на град Саки.

Припомняме, че през август миналата година имаше голямо нападение по летище край Новофедоровка: Дори в Русия не вярват особено, че взривовете на военното летище в Крим са защото някой е пушил

Вчерашните атаки

Експлозии се чуха в Крим и вчера, както съобщиха самите местни жители. Руският канал "Кримский ветер" твърдеше към обяд, че в района на Джанкой кръжат хеликоптери. Преди това Кримският мост е бил затворен временно за движение, което се случва вече няколко пъти в последните дни заради различни заплахи.

ОЩЕ: Гърми и пуши: Удари по руснаците и в Украйна, и в Русия (ВИДЕО)

Странен облак дим се издигна и над Севастополския залив. Окупационните власти твърдят, че руският флот провежда обучение в района. Остават обаче опасения за украински удар. В Севастопол се намира базата на Руския черноморски флот.

Междувременно се появи видео от облак дим при Феодосия - там, където вече имаше удар и където има база за гориво, използвана от руския флот.

ОЩЕ: Руснаците удариха с дронове петролно депо близо до Беларус (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес