Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски източник потвърди: Ракети ATACMS удариха подводницата "Ростов на Дон"

05 август 2024, 12:18 часа • 25231 прочитания

Ракети ATACMS действително са ударили подводницата "Ростов на Дон" и комплекса С-400 в Крим в нощта срещу 2 август. Припомняме, че това бе обявено в съобщение на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, а сега след многото съмнения потвърждение идва и от руски информационен източник - телеграм канала ASTRA. Още: Поздрави на рибите: ВСУ удари руската подводница "Ростов на Дон", изстрелваща ракети "Калибър"

В сводката на Генералния щаб се казваше, че подводницата, която е един от носителите на ракети "Калибър", е потънала на място. Заедно с нея сериозни поражения са получили четири пускови установки на системата за противовъздушна отбрана С-400 "Тримф".

Руското военно министерство не коментира информацията.

Сега източници на ASTRA от службите за спешна помощ на незаконно анексирания Крим съобщават, че в нощта срещу 2 август Севастопол и околностите са били атакувани от общо 8 ракети ATACMS, 5 от които са били свалени от руското ПВО, 2 ракети са ударили подводницата на кея на 13-и кораборемонтен завод, 1 ракета е поразила комплекса С-400 при село Флотское.

През есента на миналата година същата подводница също стана цел на украинските атаки и се наложи да престои доста време на ремонт. Разруха: Руската подводница "Ростов на Дон" е готова за морга (СНИМКИ) 

Засега липсва информация за съдбата на екипажа на подводницата.

Заглавната снимка е илюстративна.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес