Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски депутат със счупена глава след стълкновение с мигранти (ВИДЕО)

19 юли 2024, 07:20 часа • 2099 прочитания

Руски депутат е пострадал - главата му е била счупена, след като опитал да се намеси и да спре свада между мигранти от Узбекистан и местни жители в Самара, по негови собствени думи, предаде руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Пострадалият е Михаил Матвеев, а Руският следствен комитет е образувал дело за хулиганство. Сочените за нападатели са задържани.

Случилото се е станало в Кировския район на Самара, нападателите били трима. Според депутата той се е опитвал да спре свада между мигранти и местни жители. В резултат Матвеев е ударен по главата с кол, след което мигрантите се опитали да избягат - самият депутат е записал случката на видео. Единият от тях е задържан веднага, останалите двама са заловени по-късно.

Матвеев нарече инцидента "мигрантско беззаконие".

Още: Диверсия: Руски Ми-8 за 10-15 млн. долара изгоря на летището в Самара (ВИДЕО)

Мигрантите и Русия

Темата с мигрантите в Русия стана особено гореща, след като издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин подпали пълномащабната война в Украйна на 24.02.22 г. Режимът на Путин периодично канализира омраза към мигрантите предвид политическите си цели "за защита на Родината", но същевременно гледа при всяка удобна възможност да праща мигранти в редиците на руската армия в Украйна като пушечно месо. Самият Путин призна, че руската икономика има нужда от мигранти, но и че дори с тях няма да се оправи - стори го на един от икономическите форуми в Русия: Праща ги на война: Как Русия се отърва от 10 хил. мигранти

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес