Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски данни за жертви в Белгород, след като руско ПВО свали дрон (ВИДЕО)

12 октомври 2023, 06:40 часа • 3263 прочитания

Отломки от дрон, свален от противовъздушната отбрана над Белгородската област в Южна Русия, отнеха живота на двама души и раниха най-малко още двама. Това съобщи губернаторът на областта Вячеслав Гладков в Телеграм канала си.

"За голямо нещастие има загинали. Оперативните служби са извадили телата на мъж и жена изпод развалините на къща в Белгород след атака на украински дрон. Предполага се, че под отломките може да има и дете. Спасителната операция продължава", гласи съобщението на Гладков.

Още: Русия порази жилищни сгради в Харков, 10-годишно дете загина (ВИДЕО)

Според информацията, мъж, пострадал при падането на дрона, е в кома. Той е с изгаряния на дихателните пътища, горните и долните крайници. Състоянието на ранена жена се оценява от лекарите като тежко, тя има счупен крак и сътресение на мозъка, пише БТА. Руският пропагандист и кореспондент на "Комсомолская правда" Александър Коц пише в канала си в Телеграм, че раненият е в реанимация - той е служител на руската пропагандна машина "Спутник" и се казва Хайбар Акифи, работи в афганистанската редакция на "Спутник". Жена му, Олеся, е другата ранена. Загинало е детето им, 4-годишната Амина, според думи на директора на "Росия сегодня" Дмитрий Кисельов.

По данни на губернатора Гладков при падането на отломките частна къща се е запалила и е била напълно разрушена, а други две са частично повредени. Пострадали са и три автомобила.

Руски обстрел и жертви

За сравнение, Руската федерация пак обстреля Украйна с ирански дронове-камикадзе "Шахед" - 33 дрона са изстреляни, 28 са свалени. Изяснява се информацията за поражения - имаше изрични предупреждения хората да се скрият в бомбоубежищата в Одеса, Измаил и Харков, като за Харков има данни за попадения.

Снощи в Никопол руснаците удариха физкултурен салон на гимназия в Никопол. Загинаха четирима души.

ВИДЕО: Как украинската армия сваля руски дронове през нощта

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес