Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руската ФСБ: Украйна и НАТО подкупваха наш пилот да отвлече ядрен бомбардировач (ВИДЕО)

08 юли 2024, 11:25 часа • 1823 прочитания

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия се похвали, че е предотвратила "отвличане" на руски ядрен бомбардировач.

Още: Втора вълна руски ракети по Украйна: Взривове в Киев и други градове

"Заговор" Украйна-НАТО с "подкуп" за 3 млн. долара

Службата твърди, че Украйна (а зад нея НАТО) се е опитала да отвлече стратегическия бомбардировач Ту-22М3 на своя територия. За целта украинското и натовското разузнаване искали да вербуват пилот, обещавайки му 3 млн. долара и италианско гражданство.

Като доказателство силите за сигурност предоставят видеоклип, в който руски пилот разказва всичко това. Дали е вярно, или не - преценете сами.

Още: Войната доведе до рекорден ръст на психическите заболявания в Русия

Пилотът разказва какво съобщение получил от неизвестно лице в Telegram: "Никакъв морал, никаква етика, веднага започна със заплахи към близките ми роднини, поиска да подпали самолети. Предложи да отвлече боен самолет на територията на Украйна, но не просто самолет, а бомбардировач - ракетоносец с далечен обсег, носител на ядрено оръжие".

Пилотът показал кореспонденцията на началниците си. ФСБ я нарича "предотвратяване на отвличане".

Още: Западната военна помощ за Украйна идва ударно въпреки политическите промени (ВИДЕО)

Във видеото специалните служби показаха и голяма пачка доларови банкноти и италиански паспорт на жена от Тираспол. Каква връзка имат те с "предотвратяването на отвличането", не е известно.

"Зашеметяваща операция, която със сигурност ще бъде включена в учебниците", шегуват се от независимия Telegram канал "Кримски вятър".

Представители на Украйна не са коментирали доклада на руската ФСБ.

Припомнете си историята на Максим Кузминов, който избяга с руски хеликоптер в Украйна: Украинското разузнаване потвърди: Руският пилот, който се предаде с хеликоптера си на Киев, е убит в Испания.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес