Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия: Спецоперацията ще приключи на западните граници на Украйна

16 август 2022, 12:26 часа • 8520 прочитания

"Специалната военна операция" ще приключи на западните граници на Украйна. Това заяви сенатор Владимир Джабаров, първи заместник-председател на Международния комитет на Съвета на федерацията на Русия.

Джабаров отбеляза още, че всеки регион на украинска територия, който остане незасегнат от денацификацията и демилитаризацията, ще продължи да бъде "антируски проект".

„Смъртоносните оръжия от страните от НАТО ще продължат да пристигат там. Оттам те ще летят като смъртоносни „подаръци“ към освободените територии. Оттам ще се изпращат саботажни и терористични групи в регионите, прочистени от неонацистите“, написа той в своя Telegram канал във вторник, 16 август.

Според него изводът се натрапва от само себе си - "спецоперацията" трябва победоносно да завърши на западната граница на Украйна. "Русия трябва веднъж завинаги да избави украинския народ от кървавия неонацистки режим в Киев. И тогава освободените региони ще решат самостоятелно бъдещето си в съответствие с волята на народа", твърди руският политик.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес