Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Режимът в Беларус призна, че руските дронове са заплаха: Арест за жителка, заснела взрив на "Шахед" (ВИДЕО)

04 октомври 2024, 14:35 часа • 766 прочитания

Беларус продължава да има големи проблеми с дроновете "Шахед", които Русия изстрелва по Украйна и които се отклоняват и навлизат в беларуското въздушно пространство.

В град Калинковичи служители на КГБ и на Специалния отряд за бързо реагиране (СОБР) са задържали брутално местна жителка, който е заснел експлозия на руски дрон вчера, 3 октомври. Жената е заподозряна в „сътрудничество с екстремистки ресурси“.

Още: Литва иска от Хага да разследва престъпленията на режима на Лукашенко

Опасност за беларуските граждани

По този начин режимът на диктатора Александър Лукашенко потвърди, че дронове „Шахед“ наистина са влезли в Беларус вчера и са се превърнали в заплаха за гражданите на страната, съобщава беларуската опозиционна телевизия NEXTA.

"Тези безпилотни самолети могат да ударят всеки двор и всяка къща и ако плъхове на режима си мислят, че няма да бъдат засегнати - много грешат", добавят от медията.

Докато те упражняват терор срещу мирните граждани, които са шокирани от руските дронове, един „Шахед“, отклонил се от курса, може да се взриви навсякъде - дори да връхлети върху прозореца на нова сграда, в която са се настанили служителите на реда. На съюзниците на диктатора Владимир Путин дори вече им се налагаше да свалят "Шахед".

Припомняме, че и самият Лукашенко се разминава на косъм с иранските безпилотни машини, които Русия използва във войната: Пак "Шахед"-и в небето над Беларус, докато Лукашенко кръжи с хеликоптер (ВИДЕО).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес