Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ранени деца след руска ракетна атака срещу Днипро (СНИМКИ)

04 юни 2024, 09:52 часа • 931 прочитания

През нощта на 4 юни Русия е ударила с ракети украинския град Днипро - административния център на Днепропетровска област - и е предизвикала пожар, съобщи губернаторът Серхий Лисак.

Най-малко седем цивилни, сред които едномесечно бебе и 17-годишно момче, са ранени при нападението, гласи информацията на местните власти.

Нападение с "Искандер-К" по Днипро

Според губернатора системите за противовъздушна отбрана успешно са прехванали и свалили две ракети над града. Става въпрос за крилати ракети „Искандер-К“, изстреляни от територията на окупирания Крим, съобщават украинските военновъздушни сили.

Отломките обаче са нанесли щети на гражданската инфраструктура. Засегнати са над 10 автомобила, ударът е изпочупил и прозорците на няколко къщи. На мястото на инцидента са били изпратени аварийни екипи.

Още: Русия се опитва да повтори с Харков стратегията си със сирийския Алепо

Атака с дронове по Никопол

Руските сили са атакували град Никопол в областта с дронове "камикадзе", каза Лисак. Там не се съобщава за жертви.

През нощта на 4 юни в редица региони, включително Днепропетровска, Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска област на Украйна, бяха активирани предупреждения за въздушно нападение. Военновъздушните сили на страната предупредиха за заплаха от ракетно нападение. През последните месеци Русия засили атаките си срещу критичната инфраструктура на Украйна.

Още: Задържаха руснаци, нападнали украински доброволци в Прага

Два дрона са били унищожени в Черниговска област, добавиха още от ВВС на Украйна. Общо са били изстреляни 4 "Шахеда" - другите два са паднали сами, като така и не са достигнали целите си.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес