Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Русия няма лоши намерения спрямо съседите си

04 март 2022, 14:48 часа • 4534 прочитания

Руския президент Владимир Путин увери, че Русия няма лоши намерения спрямо съседите си, предаде РИА Новости.

„Искам отново да подчертая: ние нямаме лоши намерения към съседите си и бих ги посъветвал да не ескалират ситуацията, да не въвеждат никакви ограничения. Ние изпълняваме всички наши задължения и ще продължим да го правим. Не виждаме нужда от ескалация на ситуацията или от влошаване на отношенията“, каза той на церемонията по вдигане на флага на новия ферибот „Маршал Рокосовски“.

Държавният глава на Русия подчерта още, че Руската федерация ще продължи своето развитие, колкото и трудно да е то. По думите му, въпреки всички трудности, транспортната и логистичната инфраструктура ще бъде засилена в страната.

Вчера, 3 март, Путин заяви, че наемниците и националистите в Украйна използват цивилни и чужди граждани като жив щит. По думите му руските сили са осигурили хуманитарни коридори във всички зони на военен сблъсък, за да може цивилните да отидат на безопасно място, но украинските националисти не допускат това.

Същевременно руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов обяви, че нивото на русофобията в САЩ надхвърля всякакви мащаби.

Пак днес Кремъл призова руснаците да се обединят около президента Путин. "Сега не е моментът да се разделяме", заяви говорителят на президентската служба Дмитрий Песков пред репортери в отговор на въпрос относно призивите на публични личности за прекратяване на войната. "Сега е моментът да се обединим около нашия президент", изтъкна той. 

СЛЕДЕТЕ НА ЖИВО: Кризата в Украйна

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес