Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин рисува Спондж Боб и говори за жаби: Какво се случва с руския президент (ВИДЕО)

29 юни 2023, 22:05 часа • 11933 прочитания

Странна рисунка остави днес, 29 юни, руският диктатор Владимир Путин на изложбата на Агенцията за стратегически инициативи, провела се в Москва. 

По време на обиколката му на изложението, което имаше за цел да представи продукти на перспективни руски компании, на Путин бе предложено да скицира нещо на една от интерактивните дъски. Това, което Господарят на Кремъл изобрази обаче, предизвика доста въпроси в социалните мрежи, а някои медии дори потърсиха мнението на психолози, които да дешифрират образа и скриващата се зад него психологична нагласа и състояние на руския лидер.

Въпреки че според почти всички руски медии Путин е нарисувал усмихнато лице, повечето потребители в социалните мрежи не бяха на това мнение и коментираха почти единодушно, че Путин е нарисувал... Спондж Боб Квадратни гащи, известния анимационен герой от едноименния американски сериал. Преценете сами:

Както обясни психолог пред агенция УНИАН пък, начинът, по който рисува руският диктатор е много странен. Обикновено когато се рисува лице, мнозинството хора започват с овал. Путин обаче избира много нехарактерен начин да скицира физиономия като прави две вертикални вълнообразни линии отстрани "сякаш търси опора". Психологът обясни, че тестовете с рисунки, които се провеждат с деца, но и с възрастни, могат да помогнат да се определи психическото състояние - какво мисли човекът за себе си и за околните, как се възприема. Рисунката на Путин отразява вътрешна несигурност, а многото остри линии говорят и за агресия, смята психологът. 

ОЩЕ: Залужни се скара на прочут украински боец, че е без бронежилетка, Украйна е умилена (ВИДЕО) 

Същевременно друго днешно изказване на Путин, направено този път на форума "Силни идеи за новото време", също предизвика доста коментари. Обсъждайки проблемите на околната среда, Путин направи препратка към друг детски анимационен филм - този път руския "Боклучавата жаба", като каза: "Браво на жабата, тя е на наша страна, занимава се с решаването на екологични проблеми".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес