Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин останал доволен от срещата си с Тръмп (ВИДЕО)

10 юли 2017, 07:50 часа • 4537 прочитания

Президентът на Русия Владимир Путин е останал доволен от своята първа среща очи в очи с американския лидер Доналд Тръмп, която стана централно събитие на двудневната среща на върха в Хамбург. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за телевизионния канал "Россия 1", предаде БГНЕС.

"Мога еднозначно да кажа, че Путин остана доволен. И, честно казано, аз не познавам никак президента Тръмп, но ми се стори, че той също остана удовлетворен от тази среща", каза говорителят на Путин.

Припомняме, че двамата президенти така и не дадоха пресконференция относно срещата. В рамките на срещата на Г-20 американският държавен секретар Рекс Тилърсън и руският външен министър Сергей Лавров, които присъстваха на срещата между Путин и Тръмп, дадоха повече подробности за разговора, но само в рамките на лаконични официални изявления.

Впечатление направи ръкостискането между Путин и Тръмп, след като американският президент сам подаде ръка на руския държавен глава, но с дланта нагоре - явен знак на подчинение. Тръмп обаче направи същото и при ръкостискането си с британския премиер Тереза Мей.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес