Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин: Обединението на Донбас с Русия трябваше да стане по-рано

25 ноември 2022, 18:54 часа • 7817 прочитания

Обединението на републиките от Донбас (сепаратистките Донецка и Луганска народни републики - бел.ред.) с Русия трябваше да се случи по-рано. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с майките на руски военнослужещи, участващи във войната в Украйна, съобщи РИА Новости.

Според него през 2014 г. Москва обаче все още не била усетила добре настроенията на жителите на Донбас, защото тогава не били съвсем ясни събитията, протичащи в региона. Ако това е било станало тогава, вероятно щели да бъдат избегнати цивилните жертви, твърди още Путин.

ОЩЕ: Армения е незаконна държава: Депутат от партията на Путин заговори за завладяването й 

Припомняме, че преди два дни за тази планирана среща на Путин с майки на военнослужещи разказаха от организацията "Съвет на майките и съпругите" - обществено движение на роднините на руски мобилизирани и наборници, които искат те да бъдат върнати от фронта. От организацията заявиха, че на срещата ще присъстват единствено предварително одобрени хора с предварително съгласувани въпроси, така че да се избегнат неудобни питания към руския президент. От организацията напразно настояваха за открита среща с руския президент.

ОЩЕ: В Крим се опасяват, че полуостровът може да бъде върнат на Украйна по примера на Херсон

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес