Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин иска да се подобри качеството в космическата индустрия

09 август 2018, 07:14 часа • 2416 прочитания

Президентът на Русия Владимир Путин постави задача да се повиши качеството на ракетно-космическата индустрия, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Необходимо е да се постигне устойчив растеж в качеството, за да може продукцията да е конкурентна на световния пазар. Това е ключово условие, за да се увеличи търговския ни потенциал в отрасъл, където съперничеството непрекъснато нараства“, препоръча държавният глава по време на заседание за развитието на този сектор.

Пред експертите Путин заяви, че смята да се вслуша в докладите за развитие на сектора и в частност за създаването на носител от свръх тежък клас, както и за завършване на строителството на космодрума „Източен“ в Амурска област. „Преди време бях дал заповеди на правителството и Роскосмос по тези проекти. Очаквам да чуя как се изпълняват. Защото Русия има техници, конструктори и всички предпоставки за реализация на тези проекти“, убеден е президентът.

Държавният глава все пак напомни, че за Русия космическият отрасъл има стратегическо значение. „Изследването и опознаването на Космоса е в интерес за икономиката и социалната сфера – това са най-важните направления за технологичния пробив на страната“, коментира още Путин.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес