Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Путин, х*йло": Грузинците посрещнаха Орбан с освирквания (ВИДЕО)

28 октомври 2024, 20:16 часа • 885 прочитания

Унгарският премиер Виктор Орбан, който е считан за най-яркия изразител в ЕС на политиката на издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин, беше бурно освиркан при визитата си в Грузия.

Орбан се появи в Грузия буквално часове след скандалните избори в страната, които официално бяха спечелени от проруската управляваща партия "Грузинска мечта" с пълно мнозинство, но това не беше признато от пет опозиционни партии, както и от грузинския президент Саломе Зурабишвили. Зурабишвили се появи на днешния протест срещу опорочените според грузинската опозиция парламентарни избори, който се проведе в центъра на Тбилиси, в близост до грузинския парламент. Президентът на Грузия заяви, че резултатите от последните избори са били фалшифицирани и че управляващите са се опитали да "откраднат бъдещето" на Грузия, но никой няма право да прави това: Грузинският президент отказа да признае резултатите от изборите за парламент в Грузия

При влизането на Орбан в автомобила се чуваха викове "Путин, хуйло" по адрес на унгарския премиер – както и викове, че е руска "марионетка" (в далеч по-нецензурен вариант). Орбан пръв поздрави "Грузинска мечта" с "победата" и то още преди да има официално обявен резултат от каквото и да е преброяване от грузинската ЦИК. Унгарският премиер отседна в хотел в непосредствена близост до мястото, където се проведе днешния протест срещу случилото се на изборите в събота, 26 октомври:

Руската пропаганда не спира да работи

Междувременно един от най-гнусните пропагандни канали в Телеграм – руският Readovka, описа днешния протест в Тбилиси срещу парламентарните избори като "протест в духа на Майдана". Грузинският протест бил наречен "Майдан" заради "русофобското си ядро", пише Readovka.

Припомняме, че в деня на изборите на Грузия създателят на Readovka се преби с АТВ, което беше окачествено от беларуската опозиционна медия NEXTA с думата "карма": Собственикът на един от най-известните канали на руската пропаганда се преби с АТВ

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес