Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин е разтревожен за реинкарнацията си и се опитва да изчисти кармата си: Детайли от срещата му с шаманите

21 септември 2024, 14:23 часа • 1835 прочитания

Владимир Путин разбира, че е стигнал твърде далеч и ще се наложи да понесе отговорност за стореното затова, макар да е православен християнин, търси срещи и с духовни водачи от източните религиозни практики в опит да избегне неминуемите последствия за себе си. Това - а не само страхът от смъртта и желанието да си осигури дълголетие - е причината да се обръща за помощ към шамани и тибетски лами. Слухове: Путин ходил в Монголия да пита шамани дали да ползва ядрено оръжие

Сега благодарение на бившия служител на президентската администрация на Путин и автор на неговите речи политологът Абас Галямов (признат за чуждестранен агент в Руската федерация) станаха известни някои любопитни подробности от посещението на Путин на 3 септември в Монголия и по-точно от необявената и неосветлена в пресата част от срещите му. Конница като от времето на Чингис хан посрещна Путин в Монголия (ВИДЕА и СНИМКИ)

Пред руското опозиционно издание "Можем объяснить" Галямов разказва как приближеният на Путин Михаил Ковалчук, член-кореспондент на Руската академия на науките и ръководител на института "Курчатов", му е организирал среща в Монголия с будистни водачи.

Снимка: Посещение в тувинския будистки манастир. Kremlin.ru

Реалната причина зад посещението в Монголия

Посещението в Монголия беше странно, посочва Галямов - официално обявеният повод бе твърде дребен и незначителен, за да изисква личното присъствие на руския държавен глава. Затова нормално бе да се запитаме дали не е имало и друга причина Путин да се вдигне на крака и да отиде до Улан Батор за тържества, които не изискват присъствието на лице от президентско ниво. Първоначално реших, че Путин е търсел пиар - да покаже на света, че не се страхува от заповедта за арест от Трибунала в Хага, отбелязва Галямов. 

Още: Путин кацна в Монголия, в Кремъл са спокойни, че арест няма да има (ВИДЕО)

Но от свои източници в Кремъл политологът е научил, че извън демонстрациите пред камерите е имало и неофициална, "метафизична" част от посещението.  

Именно за нея вече писа и бившият главен редактор на руския опозиционен телевизионен канал "Дождь" Михаил Зигар в своята колонка за германското издание Der Spiegel  - че Путин се е срещнал с шамани. Сега източниците на Галямов от президентската администрация на Путин потвърждават, че руският диктатор е бил приет от тибетски лами.

Страхът, така типичен за всички диктатори

"Путин е доста религиозен, но не може да бъде удовлетворен само от християнството. Той не може да не чувства, че е отишъл твърде далеч срещу заповедите на Исус", казва Галямов.

"Путин разбира, че ще понесе някаква отговорност, затова изчиства кармата си. Целта му е да избегне отговорността за стореното", изтъква политологът.

Снимка: Посещение в тувинския будистки манастир. Kremlin.ru

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес